Werkgebied in heel NederlandDe actieradius van projecten en werkzaamheden reikt tot ver buiten de Flevopolder. We werken aan een grote diversiteit van projecten en assets, met een even zo grote verscheidenheid aan partners. Dit maakt het werk vanuit onze uitvalsbasis Lelystad steeds weer afwisselend en uitdagend. In veel gevallen wordt samenwerking gezocht met grondeigenaren, beheerders, ondernemers en aannemers om projecten te ontwikkelen en te realiseren.
|
|
Duurzaam: bouwen voor de toekomstDuurzaam, een term die steeds meer terrein wint in de vastgoed en energie sector. Als we kijken naar de toekomst van ontwikkeling, is het duidelijk dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een noodzakelijke benadering vanwege het groeiende milieubewustzijn.
Energie en wonen verschillen niet zo veel van elkaar. Een warm huis is een essentieel onderdeel van prettig wonen, en CIRCUL8 vervult hierin graag een sleutelrol. Hieronder vind je een selectie van onze projecten. Wij beschikken over een breed scala aan objecten, variërend van zonneparken tot panden met kantoorruimtes. Daarnaast hebben we grondposities en locaties bestemd voor ontwikkeling. Dit kunnen zowel onbebouwde percelen zijn als herontwikkeling objecten van bestaande gebouwen |
De kracht van zon aan de basisOnze drie zonneparken zijn goed voor ca. 41.000 huishoudens, 80 hectare & 100 megawatt opgesteld vermogen. De drie zonneparken zijn door Luke Bouwman (oprichter Circul8.energy) samen met Kees van Woerden onder de naam Solarvation ontwikkeld en opgeleverd in periode 2019 - 2023. Voorheen stonden op de percelen verschillende verouderde proefbedrijven van de Wageningen Universiteit. Deze gebouwen zijn zorgvuldig gesloopt op de afbeeldingen zijn te zien:
afb1. Wisentweg, afb2. Runderweg, afb.3. Edelhertweg. Onze drie zonneparken hebben al meerdere malen ruimte geboden aan verschillende onderzoeken. Onder andere aan een onderzoek van de Aeres Hogeschool te Dronten naar de mogelijkheden van voedsel verbouwen onder zonnepanelen en aan een student van de Universiteit van Amsterdam die onderzoek heeft gedaan naar het leven van vleermuizen in zonneparken. De parken worden beheerd door Circul8.energy en zijn gebouwd door Goldbeck Solar. |
|
Een goede oplossing begint met het begrijpen van de markt en de behoeften
Project HyDeer®
Sinds 2021 ontwikkeld CIRCUL8 : HyDeer®Project HyDeer®. Dit project richt zich op de productie van groene waterstof van brandstofcelkwaliteit. Het modulair ontwerp waarmee we in 2022 zijn gestart zal in fasen worden uitgebreid tot een elektrolysercapaciteit van 105 MW, wat neerkomt op een jaarlijkse productie van 11.000 ton waterstof. Gelegen aan de Edelhertweg 15 in Lelystad, nabij de A6, bevindt het project zich op een strategische locatie naast het CIRCUL8 zonnepark. Deze ligging langs snelweg A6 is ideaal voor zowel transport als industriële toepassingen.
Vooruitgang en Toekomstplannen CIRCUL8 heeft een vergunningaanvraag ingediend voor de 105 MW installatie en de landpositie is verzekerd. Er zijn geen beperkingen voor de netaansluiting, wat de kosten efficiëntie ten goede komt dankzij lage netwerkkosten en elektriciteitskosten. De eerste fase, met een elektrolysercapaciteit van 20 MW, zal naar verwachting eind 2025 operationeel zijn. Markt en Toepassingen HyDeer® speelt in op de toenemende vraag naar groene waterstof en biedt oplossingen voor het verlichten van netcongestie. De waterstof zal worden geleverd aan diverse sectoren, waaronder transport, landbouw, binnenvaartschepen, kleine vliegtuigen en industriële processen. Het project omvat ook innovatieve toepassingen zoals het leveren van energieoplossingen voor industriële processen en agrarische machines. |
Technologisch Ontwerp
Het HyDeer® project maakt gebruik van modulaire elektrolysers van ongeveer 5 MW per stuk. Waterstof wordt geleverd via buisaanhangers bij 200-500 bar druk, met een totale capaciteit van 12 trailerbays en 4 compressoren. Pijpleidingtransport is gepland voor 80% van de productie, wat een efficiëntere en kosteneffectieve oplossing biedt. Elektriciteitsnet De locatie is verbonden met het GDS 'Smart Grid Flevoland', dat meer dan 300 MW aan zonne- en windcapaciteit beschikbaar heeft. Er is een directe verbinding met het 44 MWp CIRCUL8 zonnepark en een overeenkomst om GDS te verbinden met het 380 kV TenneT transportnet, wat een elektrolysercapaciteit tot 500 MW mogelijk maakt. Vervolg met Wageningen University CIRCUL8 is met verschillende partijen over waterstof in gesprek, maar de WUR is een hele belangrijke partner. Samen zijn we bezig om een project op te zetten: namelijk waterstof in te brengen als nieuw energiesysteem in de landbouw, zodat we zware tractoren over kunnen zetten naar waterstof. Dit project wordt gevoed door een aanwezige gasleiding zodat we via een pijplijn kunnen leveren. |
"Een case study biedt inzicht in de locatie en laat zien wat de uitdagingen en kansen zijn. We brengen vanuit data, mogelijkheden en innovaties in beeld. Door onze visie en aanpak te delen, inspireren we anderen, maar ook eigenaren en stakeholders en bieden we concrete oplossingen
voor urgente vraagstukken."
Smart Energy Solutions
Renewable Energyhub FlevolandDe REF is een uniek consortium dat opwek, opslag en infra van energie slim integreert en congestie tegengaat. Deze combinatie van energie-initiatieven in Flevoland zien wij als de toekomst voor energietransitie. Met de Renewable Energyhub Flevoland (REF) combineren we groene energie-initiatieven met elkaar om uit te groeien tot de Smart Energyhub van Nederland. Dit is een samenwerking tussen ACRRES, Circul8.energy, Wageningen University & Research, Equans, Solarvation, Giga Storage en Smart Grid Flevoland.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.re-flevoland.nl en de onderstaande film bekijken: |
Project SunboiseIn samenwerking met Wageningen University & Research en TNO nemen wij deel aan het Sunbiose onderzoeksproject. Sunbiose bestaat uit verschillende onderzoeksprojecten waarin de opwek van zonne-energie wordt gecombineerd met het verbouwen van voedsel.
In samenwerking met Wageningen University & Research en TNO nemen wij deel aan het Sunbiose onderzoeksproject. Het Sunbiose project heeft vanuit RVO de MOOI subsidieregeling toegewezen gekregen. Namens en in opdracht van Solarvation nemen wij deel aan dit project in samenwerking met Wageningen University & Research en TNO. Ons onderdeel bestaat uit een Agri-PV onderzoeksproject. Hierin worden verschuifbare zonnepaneel bogen gecombineerd met landbouw. De aankomende jaren zal er een uitgebreid onderzoek worden gedaan naar wat voor invloed verschillende licht transparanties hebben op de groei van gras-klaver onder de zonnepanelen. De zonnepaneel bogen zijn ontworpen en gebouwd door Goldbeck Solar onder de naam MarcS.
|
Project Capella Eind 2023 is de vergunning verleend voor een batterijopstelling met een geschat vermogen van 30MW/60MWh. Dit project voeren we uit in samenwerking met SemperPower. Om het project te kunnen realiseren zal er gebruik worden gemaakt van Cable Pooling. De batterij wordt aangesloten op de bestaande kabel die er ligt van het zonnepark Wisentweg van Solarvation.
Door middel van cable pooling zal er optimaal gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur en daarmee wordt het lokale net ondersteund om congestie tegen te gaan. |
Meer weten of gewoon contact?
Bent u op zoek naar een energieoplossing, of heeft u grond, bedrijfspand of een totaalontwikkeling te koop? Of gewoon kennismaken?
Ook als we ergens mee kunnen helpen, bel gerust de koffie staat klaar!
Ook als we ergens mee kunnen helpen, bel gerust de koffie staat klaar!