Op weg naar de toekomstOns bedrijf erkent de dringende noodzaak van klimaat-verandering en draagt op verschillende manieren bij aan de overgang naar groene energie. Flevoland is ook ambitieus in deze transitie: zowel de provincie als de gemeente Lelystad streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Als bedrijf in Lelystad kunnen we met slimme oplossingen een belangrijke bijdrage leveren aan deze overgang. Momenteel is nog steeds 19% van onze CO2-uitstoot afkomstig van de centrale energie productie in Nederland.
|
GREEN SMART ECONOMY HUBMet ons nieuwe project, de Green Smart Economy Hub (GSEH), richten we ons op de ontwikkeling en implementatie van toepassingen die de groene circulaire economie versnellen en versterken. Dit omvat oplossingen op het gebied van hernieuwbare energiebronnen en energiesystemen, waarbij opslagmogelijkheden slimmer, efficiënter en meer geïntegreerd worden ingezet om zo bij te dragen aan de transitie.
Een gebiedsverkenning en pilot in samenwerking met meerdere partijen op het gebied van voedsel, energie en reststromen. Vanuit Groene Energie een slimme toekomstbestendige oplossing te creëren waarbij URBAN & VERTICAL FARMING een belangrijke inspirator zijn. Dit project richt zich op samenwerking om diverse vraagstukken en uitdagingen aan te pakken via cross-sectorale benaderingen. Voorbeelden zijn elektrificatie in sectoren zoals landbouw, voedselproductie, hernieuwbare energie, duurzame materialen en circulaire processen in productie, distributie, consumptie en gebruik. Het doel is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen die voortkomen uit verschillende transities. |
CONCEPT |
SCHEDULE |
STATUS |
SIZE |
energy |
2025 - 2030 |
in development |
500.000m2 |
Integreer, Innoveer, Inspireer
CIRCUL8 maakt werk van duurzame gebiedsontwikkeling langs de A6 met als doel samen met partners en gemeente perspectief te bieden voor de toekomst. Met dit project willen vanuit CIRCUL8 inzetten op een duurzaam energiesysteem voor 2040, waarin ruimte en tijd centraal staan. Door de beschikbaarheid van groene energie vanuit zon en wind vanuit het energienetwerk is grootschalige opslag cruciaal geworden. Deze biedt door de productie van waterstof vanaf 2026 met eerste fase 20 Megawatt van 105 MW in de jaren erna kansen voor langetermijn opslag, terwijl kortermijn opslag onmisbaar is voor dagelijkse betrouwbaarheid van het energienet, daarom ook de inzet op een 500megawatt batterij.
|
Waterstof en groene elektriciteit vormen de kern van een schone energieoplossing; beide energiedragers zijn CO₂-vrij in gebruik en bij een integraal hub concept kunnen deze ook nog eens efficiënt worden ingezet en gedistribueerd. Waterstof kan efficiënt worden ingezet via langeafstandstransport via Flevokust haven, terwijl elektriciteit via regionale netwerken kostenefficiënt kan worden gedistribueerd, bij een 380 kV-station van TenneT. Urban farming draagt bij aan de visie door lokaal voedsel te produceren en reststromen van waterstofproductie circulair in te zetten. Dit integrale systeem, waarin groene energie voor iedereen binnen handbereik komt, toont aan dat een CO₂-vrije toekomst geen utopie is, maar een realistisch doel dat we samen kunnen bereiken!
|
Zie je kansen om met ons samen te werken?Of benieuwd naar het project? Neem gerust contact op met
Patrick Vos via [email protected] of +31611692001 |