Maak kennis met de Green Smart Economy Hub (GSEH): Duurzaamheid, Innovatie en Samenwerking langs de A6 bij Lelystad.
Onlangs presenteerden we ons ambitieuze projectplan voor de Green Smart Economy Hub (GSEH) bij de gemeente en de provincie, een grensverleggende gebiedsontwikkeling waarin hernieuwbare energie, waterstof, vertical farming, circulariteit en cross-sectorale samenwerking samenkomen. Met dit project bouwen we aan een toekomstbestendige gebied waarin duurzaamheid en economische groei hand in hand gaan. |
Green Smart Economy Hub: De toekomst van duurzame energie en circulariteit
De Green Smart Economy Hub (GSEH) aan de A6 bij Lelystad is een baanbrekend initiatief gericht op duurzame energie, circulariteit en maatschappelijke vooruitgang. Met innovatieve oplossingen brengen we hernieuwbare energie, zoals zon en wind, samen met waterstoftechnologie en slimme netwerken om een CO₂-vrije toekomst te realiseren.
Kernpunten van het project:
|
CONCEPT |
SCHEDULE |
STATUS |
SIZE |
energy - hub |
2025 - 2035 |
in development |
500.000m2 |
Innovatieve gebiedsontwikkeling langs de A6 voor een CO₂-vrije toekomst en economische groei
Green Smart Economy Hub: Duurzaamheid in Actie
De GSEH presenteert een duidelijke visie met praktische voorbeelden, waarin duurzame energieoplossingen en lokaal geproduceerde middelen bijdragen aan een gezonde, circulaire economie. Samen creëren we een model voor een toekomst waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan.
Belangrijke punten uit het projectplan:
Samen bouwen we aan een CO₂-vrije toekomst waarin innovatie, duurzaamheid en samenwerking centraal staan.
Belangrijke punten uit het projectplan:
- Doelstelling: Ontwikkeling van een innovatieve circulaire hub die een sleutelrol speelt in de energietransitie.
- Samenwerking: Unieke kruisbestuiving tussen sectoren zoals landbouw, energie, technologie en productie, om samen complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
- Impact: Bijdragen aan een CO₂-vrije toekomst, versterking van de regionale economie en veerkrachtige gemeenschappen.
- Planning: Start van de eerste fase in 2025, met een volledig geïntegreerd duurzaam systeem in de daaropvolgende jaren.
Samen bouwen we aan een CO₂-vrije toekomst waarin innovatie, duurzaamheid en samenwerking centraal staan.
"In een duurzaam energiesysteem vormen biomassa-reststromen een waardevolle bron van groene energie en koolstof. Door gebieds- en systeemgerichte transities te omarmen, kunnen we sneller en effectiever vooruitgang boeken dan met geïsoleerde sectorgerichte aanpakken. Groene energie voor iedereen is geen droom, maar een haalbaar, maakbaar en betaalbaar doel, mogelijk gemaakt door schone energiedragers zoals waterstof en elektriciteit."
— Ad van Wijk & Jos Boere |